Choď na obsah Choď na menu
 


Pošírovaný losos so šalatom z orza

Ľahká večera, pôvodný recept je s kôprom namiesto vňaťky, ale keďže moji chlapci kôpor nejedia, musela som zvoliť inú variantu. Sebe som samozrejme dala kôpor:) Dip si môžete pripraviť aj z kyslej smotany alebo jogurtu, s pretlačeným cesnakom, olivovým olejom a citrónovou šťavou namiesto majonézy. A keďže nemáme doma momentálne foťák, foto je z mobilu, ale musela som vynechať fotopostup.

Suroviny



10
minút
príprava

6-8 ryba
minút
tepelná úprava

 

Postup receptu

Do hlbšej panvice dáme toľko vody, aby boli kúsky lososa ponorené.Pridáme pokrájaný citrón na plátky a dve celé jarné cibuľky. Necháme zovrieť, stíšime a vložíme lososa. Varíme tesne pod bodom varu cca 6-8 minút, prikryté. Po uvarení vyberieme.

Do slanej vody dáme variť orzo.

Medzitým si na jemné kocôčky nakrájame uhorku, a cibuľku.

Dip si pripravíme zmiešaním majonézy s olivovým olejom, citrónovou šťavou, olivovým olejom a smotany. Okoreníme, a pridáme vňať.

Uvarené orzo zlejeme, a prepláchneme studenou vodou. Zmiešame s uhorkou, cibuľkou, vňaťkou a citrónovou šťavou a olivovým olejom.

Rybu podávame na šaláte s dipom na poliatie.

Pošírovaný losos  so šalátom z orza
 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

prst

irina,19. 2. 2014 10:18

Aj mne len mi tam chýbalo vajce s mliekom

super pocuťka

ĎoĎo5,6. 5. 2012 14:40

výborné

Chuti mi

Juro,3. 5. 2012 20:36

Veľmi mi to chutilo